Araç Bakım isg Talimatı
Motorlu araçlarda tamir çalışmasına başlamadan önce lifte yerleştirildikten hemen sonra el frenini çekiniz ve aracın istenmeyen hareketini önlemek için tekerleklerin önüne tahta takoz koyunuz.
Aracı kayma ve düşme olmayacak şekilde kaldırınız. Alttan kaldırılan arabalarda çalışmaya başlamadan önce kaymaları ve aşağı ani düşme gibi tehlikeleri ortadan kaldıracak tedbirleri mutlaka alınız.
Onarıma başlamadan önce koruyucu gözlük, çalışma ayakkabısı ve koruyucu giysilerinizi mutlaka giyiniz.
Bakım kanalı olmayan bir yerde arabanın altına girmek zorunda olduğunuzda yukarıda belirtilen hususlara daha da dikkat etmek zorundasınız.
Kontak anahtarını üzerinize almadan arabanın altına girmeyiniz ve ayaklarınızı arabanın altından gelip geçilen yola taşmamasına özellikle dikkat ediniz.
Araçların yağlanmasında veya akünün asidinin kontrolü sırasında açık alevle yada sigara içerek kesinlikle yaklaşmayınız.
Motorlu taşıtların temizlenmesinde demir telli fırçaları kesinlikle kullanmayınız.
Araçların elektrik arızalarını giderirken kısa devre olmasını önlemek için akünün kutup başlarını çıkardıktan sonra çalışmaya başlayınız.
Motorlu araçlarda çalışırken ateşle kesinlikle yaklaşmayınız.
Motorlu araçlarda kaynak ile çalışılması hallerinde ,depo ve yakıt borularını dışarı çıkartınız.
Benzin depolarını kaynağını ve perçinlemesini yalnız tecrübeli bilgili bir amirin nezaretinde ve içi tamamen su, azot veya karbonik asit dolu olarak yapınız.
İçten yanmalı motorların deneme çalışması mutlaka açık havada yapılmalıdır. Kapalı yerlerde ancak ekzost gazlarını dışarı atacak emme tesisatı bulunduğu hallerde yapınız.
Eğer motorun deneme çalışması kapalı alanda yapılacak ise aracın ekzostunu ekzost emiş sistemine bağlayınız.
Garajlarda ve tamir atölyelerinde kolay yanıcı maddeleri kesinlikle bulundurmayınız. Kullanılmış temizleme maddelerini özel yapılmış kapalı bir kapta muhafaza ediniz.
El aletlerinizi ,özellikle çekiç, keski kalemi ,somun anahtarınızı daima iyi durumda bulundurunuz.
Arızalı aracı hizmete vermeyiniz.